Mršavljenje, visceralna masnoća i termo slim

liječenje debljine

Mršavljenje nije samo pitanje estetike. Opasnost je nevidljiva, visceralna masnoća nakupljena oko unutarnjih organa, a rješenje je termo slim učinak

Predrasude: mršavljenje, visceralna masnoća

Mislite da problema s debljinom imaju oni s nakupljenim masnoćama na kritičnim zonama tijela? Vi nemate taj problem već samo malo širi struk?. Vjerujte, vidljiva debljina je najmanji problem!

Moderan način života s mnogo brze hrane i malo vremena za tjelesne aktivnosti stvara zamku. Posljedica toga je pretjerano dobivanje na tjelesnoj težini. Statistike govore da više od 50% odrasle populacije Europe i više od 25 % populacije Hrvatske ima problema s težinom.

Što je to visceralna masnoća ?

Pretilost ili debljina je stanje prekomjernog nakupljanja masnog tkiva u organizmu. Uzrok toga je sjedilački način rada, poremećaj prehrane, naslijeđe, lijekovi i dr. Svi debljinu registriraju uglavnom kao estetski problem. Istina leži u tome da nije važna samo ona masnoća koja se vidi i koja stvara estetske probleme. Vrlo je opasna ona koja se nakuplja oko unutarnjih organa, a zapravo je oku nevidljiva. To je tzv. visceralna / abdominalna masnoća koja se teško skida klasičnim dijetama i vježbanjem. Ono što je važno znati je to da debljina ne mora nužno biti indikator nakupljanja visceralne masnoće i obrnuto. Široki struk i kod mršavica može biti indikacija da postoji visceralna masnoća. Kod žena ovaj problem posebno je naglašen u menopauzi koja predstavlja i dodatni rizik.

Nakupine visceralne masti su vrlo metabolički aktivne. Mnoge svjetske medicinske studije potvrdile su jaku vezu između količine visceralne masnoće i visokog rizika od razvoja raznih bolesti. Dokazano je da one imaju utjecaj na pojavu karcinoma dojke, crijeva, ali i demencije u kasnijoj životnoj dobi. Masni jastučići na bokovima, trbuhu, rukama ili nogama nisu toliko metabolički aktivne kao visceralna masnoće. Ista naime, ima aktivnu ulogu u endokrinom sustavu i izlučuje hormone i  druge spojeve. Ti hormoni i spojevi  imaju veliki utjecaj na zdravlje pogotovo u starijoj životnoj dobi.

Visceralna masnoća i znanstvena istraživanja

Poznato je da debljina utječe na zdravlje: srčana oboljenja, dijabetea, lokomotorni sustav i sl. Dugogodišnja neurološka studija (36 godina), objavljena u časopisu Neurology potvrdila je pak veliku povezanost visceralne masnoće u srednjim godinama i demencijom u starijoj dobi. Tu je rizik kod osoba s visceralnom masnoćom tri puta veći nego kod onih koji je nemaju.

Studija koju je objavio „The New England journal of medicine“ koja je uključivala više od 350 000 ispitanika potvrdila je da široki struk (nakupljena visceralne masnoće) gotovo dvostruko povećava rizik od preuranjene smrti. Pri tome nije važno da li je osoba pretila ili ima normalnu tjelesnu težinu.

Body creator metoda – ciljano mršavljenje visceralne masnoće 

Djelovanje na  abdominalnu masnoću uključuje automatski i estetski efekt jer se uz nju mršavi i na vidljivim dijelovima tijela. Kako je ranije naglašeno, ovaj problem ne zahvaća samo debeljuce već i one mršavice. Zato se ovom problemu treba pričči holistički.

U Body Creatoru to se odnosi na smanjenje težine općenito s naglaskom na visceralne masnoće. Taj program  uključuje: promjene prehrambenih i drugih navika, aktivnu vježbu u termo aktivnom ambijentu i edukaciju. Kada govorimo o edukaciji misli se na nekoliko smjerova. Prvo tu je prehrambena edukacija. Nakon nje važna je promjena životnih navika manje stresa, dosta sna i masaže.

Body creator metoda mršavljenja i Termo slim učinak 

Body creator metoda mršavljenja bazira se na Termo slim učinku. To se prvenstveno odnosi na aktivnu vježbu u termo aktivnom ambijentu pri fiziološkoj temperaturi. Kada je tijelo, uz tu toplinu, izloženo i fizičkoj aktivnosti samim time proizvodi toplinu, doći će do jačeg eliminiranja masnih naslaga. Upravo to su znanstveni temelji na kojima se zasniva Termo slim učinak. Kada osoba vježba, zbog oslobađanja velike količine toplinske energije dolazi do povećanja temperature ‘jezgre’ tijela, tj. unutarnjih organa. Ta energija se polako širi od unutrašnjosti prema površini tijela. Površina tijela obavijena je slojem potkožnog masnog tkiva, a zatim i kožom. Masno tkivo je termički izolator i ne provodi toplinu, a sastoji se od slojeva masnih stanica – adipocita.

Mršavljenje i toplina 

Budući da se toplina širi od unutrašnjih organa prema površini tijela, ona stiže tek do donjeg sloja masnih naslaga. S obzirom da znamo da se pod povećanom temperaturom ubrzavaju svi kemijski procesi, potrebno je toplinu iz unutrašnjosti tijela dovesti do površine.  No, radi debljine masnih naslaga toplina neće doći u sve dijelove tijela. To spriječava ubrzane kemijske reakcije koje su potrebne za lakšu razgradnju masti. Vježbanje u Body Creatrmo odvija se u termo kapsulama zagrijanim na 37 °C. Na taj način toplina dolazi do svih djelova tijela ravnomjerno pa se sveukupno potiće enzimska aktivnost. Na taj način postiže se smanjivanje masnih naslaga i ‘iznutra’ i ‘izvana’.

Termo slim mršavljenje ima još svojih prednosti

Osim što se tako povećava brzina kemijskih reakcija koje dovode do bržeg razlaganja masti, toplinom se djeluje i na vazodilataciju, tj. zdravo širenje krvnih žila. Tako proširene krvne žile imaju veće ‘pukotine’ između svojih stanica što omogućuje lakši prijenos produkta metabolizma. Dakle, u tom scenariju masne kiseline, brže ulaze u krvotok i brže dospijevaju na mjesto gdje će biti potrebne za oksidaciju, tj. razlaganje na spojeve iz kojih će se dobiti energija za rad.

Lokalna hipotermija 

Druga važna fiziološka pojava kod Termo slim učinka je već navedeno reaktiviranje enzimskog sustava u našem tijelu. Masne naslage kao i celulit čine da okolno tkivo pati. Povećane masne stanice oko organa i one periferne te novonastala vezivna vlakna (celulit) dovode do pritiska na krvne žilice i limfu. To u zadnjem stadiju može dovesti i do odumiranja zahvaćenog dijela tkiva. U takvoj situaciji stanice nisu više u stanju vršiti svoju normalnu metaboličku razmjenu s okolinom (krv, limfa, međustanična tekućina). U međustaničnoj tekućini stanice plutaju te u nju ispuštaju katabolite (otpadne tvari) i crpe anabolike (hranjive tvari). U takvoj situaciji dolazi do sniženja temperature na zahvaćenim mjestima što uzrokuje:

  • usporavanje enzimske aktivnosti unutar stanica,
  • edem (otekline) i
  • bolovi na dodir.

Opisana situacija zove se lokalna hipotermija i označava lošu enzimsku aktivnost. S određenom aparaturom, tzv. termografom, može se periferno izmjeriti, ali ne i visceralno. Visceralna masnoća mjeri se bio impendance aparatima. Na zahvaćenim mjestima temperatura može sići i do 35 °C. S Body Creator metodom djelujemo upravo na periferna hladnija mjesta i podižemo lokalnu temperaturu na fiziološku razinu (37°C). Vježbanjem u zagrijanom mediju, zagrijavamo jezgru i površinu te osiguravamo fiziološku temperaturu kroz cijelo tijelo. Na taj način oživljavamo enzimsku aktivnost.  Rehabilitiran enzimski sustav djeluje sa 100 % svojih mogućnosti. Samim time dolazi do brže eliminacije masti i otpadnih tvari iz svih dijelova tijela.

Termo slim učinak, znojenje i mršavljenje

Uz sagorijevanje masnih naslaga, vazodilataciju i reaktiviranje enzimskog sustava, četvrta, vrlo važna komponenta Body creator metode je znojenje. Naime, osim što naše tijelo pri fizičkoj aktivnosti troši kalorije, povezujući to s fiziološkom temperaturom navodimo naše tijelo na potrošnju znatno više kalorija. Dakle, učinak vježbanja se povećava. Znojenjem tijelo troši 0,06 kcal za proizvodnju jedne kapi znoja. Osim toga troši i na održavanje tjelesne temperature. Znojenjem povećavamo učinkovitost vježbanja jer njime izbacujemo sve toksine (otrove) i otpadne tvari nastale metaboličkim reakcijama.

Radi svega ovoga Body Creator centar nije samo mjesto za debeljuce koje žele mršavljenje, već i za one osobe koje žele smanjiti visceralnu masnoću i osigurati si mirnu i zdravu starost.

Što sadrži mršavljenje u Body Creator centru

Posjet Body Creator centru započinje s ugovaranjem termina za potpuno besplatnu i neobvezujuću analizu tijela. Ona uključuje antropometrijsku i metaboličku analizu tijela. Na temelju toga i općeg zdravstvenog stanja pojedine osobe, stručnjaci određuju potpuno personalizirani program mršavljenja. U toku programa pomno se prati fiziološki odgovor organizma svake osobe na tretmane pa se isti prilagođavaju dobi te zdravstvenim i kondicijskim mogućnostima. Upravo radi toga je moguća pisana garancija dogovorenih  rezultata koju svaka osoba dobije nakon personalizirane analize tijela.

Investicija u zdravlje je investicija s najboljim povratom uloženog. Javite se već sada za besplatnu analizu tijela i započnite koristiti program mršavljenja / preoblikovanja tijela koji će vam garantirati mirniju i kvalitetniju starost. Rezervirajte svoj termin na info@bodycreator.com  ili 099/3544348.