Termo kapsula specifičan je aktivni ambijent u kojem se izvodi individualno sastavljen sklop vježbi. Zagrijana je na 37 °C zbog čega dolazi do bržeg i ciljanog topljenja masnih naslaga te podizanja muskulature. Termo kapsula je osnova Body Creator-ovih kombinacija tretmana za programe ciljanog mršavljenja. Te toniranja, remodeliranja ženskog tijela i anticelulitnih programa.

VJEŽBANJE U TERMO KAPSULI

Višestruke su koristi vježbanja u Body Creator-ovim termo kapsulama. Enzimi su važan faktor u svim biokemijskim reakcijama pa tako i u razgradnji masti, tj. lipolizi. Budući da je u njihovoj prirodi da im se rad ubrzava na višim temperaturama, individualno sastavljen sklop vježbi u termo-kapsulama na fiziološkoj temperaturi povećava enzimsku aktivnost. Također, uspješno pomaže u razgradnji masnih naslaga. Osim eaktivacije enzimskog sustava, ta ista toplina pozitivno utječe i na širenje krvnih žila i mikrocirkulaciju. Dobro stanje cirkulacije, kao rezultat utjecaja topline, uvelike je odgovorno za razgradnju masnih naslaga, posebno celulita. Naime, toplina širi pore krvnih žila te tako omogućuje ulazak hranjivih tvari. Kao i ulazak i izlazak CO2 i štetnih produkata metabolizma iz stanice. Drugim riječima, vrši životno važnu izmjenu produkata metabolizma.

Termo kapsula

Tu je još važno napomenuti i da proizvodnja jedne kapi znoja izgara 0,06 kalorija. Znojenje je posljedica aktivne vježbe u termo kapsulama. Osim navedenog važnu uloga u svemu ima i naš hipotalamus koji regulira cijeli niz vrlo važnih stvari za naš opstanak. Regulira i adaptaciju na vanjsku temperaturu koja je autonomna funkcija našeg tijela i ima prioritet kao i disanje i rad srca. Zahvaljujući tome vježbanjem u termo aktivnom ambijentu tijelo ubrzano topi masne naslage radi dodatne potrebe za hlađenjem.

Termo kapsule