MRŠAVLJENJE

Kako bismo objasnili proces mršavljenja moramo krenuti s debljinom . To je složen patološki proces koji je odraz utjecaja okoline, genetskog nasljeđa i odnosa pojedinca prema prehrani i svom tijelu. Odavno je jasno svima da je uspješnost prevencije debljine te mršavljenja ovisna o intenzitetu tjelesne aktivnosti, unosu energije te trajnim promjenama prehrambenih navika zato je to važno prepustiti stručnjacima. Mršavljenje u Body Creator-u je užitak i zabava, a Body Creator-ov „money back guaranty“ vam osigurava povratak novca ako do garantiranih rezultata ne dođe. To dokazuje da je ovo pravo mjesto gdje se mogu postići dogovoreni rezultati bez uzaludnog bacanja novaca.

Naše terapije koje omogućavaju učinkovito i trajno mršavljenje su sljedeće:

BODY CREATOR METODA

Body Creator metoda temelji se na najpoznatijoj svjetskoj metodi mršavljenja tzv. termo-slim metodi, što zapravo znači mršavljenje uz pomoć topline.
Ona se sastoji se od kombinacije aktivne vježbe u specifičnoj termo-kapsuli zagrijanoj na 37 °C, tretmana infra-crvenim zrakama i/ili ozonom i pravilnog načina prehrane, pojačanog individualno namijenjenom suplementacijom.

Kako bi se na zdrav i što prirodniji način postigli željeni rezultati te vitka linija, u Body Creatoru ništa nije prepušteno slučaju i ništa ne smije biti izostavljeno. Jedino se pridržavanjem svih koraka ove specifične metode dolazi do gubitka centimetara na ciljanim dijelovima našeg tijela, do razbijanja tzv. „narančine kore“, odn. celulita te blistavog i sjajnog tena, što stručni tim Body Creatora i potkrepljuje pismenim jamstvom za dogovorene rezultate.

Kako ustvari Body Creatorova metoda, utemeljena na toplini, djeluje na naše tijelo? 

Poznato je da se masne naslage u ljudskom organizmu sastoje od masnih stanica – adipocita, a nalaze se neposredno ispod površine kože. Poznato je i da one prvenstveno služe kao toplinski izolator tijela i kao izvor energije. One održavaju tjelesnu temperaturu na nužnih 36,4 °C , ali i nakon razgradnje daju energiju za rad. No, iako ove funkcije nakupljanja masnog tkiva predstavljaju normalan proces, njegovo gomilanje i nemogućnost prirodne i pravovremene potrošnje vodi do niza zdravstvenih problema i poremećaja. U Body Creator-ovoj metodi se za prevenciju takvih situacija, kao i za njihovo otklanjanje koristi toplina.

Višestruke koristi vježbanja u specifičnim Body Creator-ovim termo-kapsulama

Višestruke su koristi vježbanja u specifičnim Body Creator-ovim termo-kapsulama zagrijanim na 37 °C. Budući znamo da su enzimi važan faktor u svim biokemijskim reakcijama pa tako i u razgradnji masti, tj. Lipolizi, i budući je u njihovoj prirodi da im se rad ubrzava na višim temperaturama, individualno sastavljen sklop vježbi u termo-kapsulama na temperaturi višoj od fiziološke povećava enzimsku aktivnost te uspješno pomaže u razgradnji masnih naslaga. Osim reaktivacije enzimskog sustava, ta ista toplina pozitivno utječe i na zdravo  širenje krvnih žila i mikrocirkulaciju. Dobro stanje cirkulacije kao rezultata utjecaja topline je također uvelike odgovorno za razgradnju masnih naslaga, a posebno celulita. Naime, toplina širi pore krvnih žila te tako omogućuje ulazak hranjivih tvari i O2 u stanicu i izlazak CO2 i štetnih produkata metabolizma iz stanice, tj. životno važnu izmjenu produkata metabolizma.

Tu je još važno napomenuti i da proizvodnja jedne kapi znoja izgara 0,06 kalorija , a znojenje je još posljedica aktivne vježbe u termo kapsulama.  Osim navedenog važnu uloga u svemu tome ima i naš hipotalamus koji osim što regulira cijeli niz vrlo važnih stvari za naš opstanak isto tako regulira i adaptaciju na vanjsku temperaturu koja je autonomna funkcija našeg tijela i ima prioritet kao i disanje i rad srca. Zahvaljujući tome vježbanjem u termo aktivnom ambijentu tijelo ubrzano topi masne naslage radi dodatne potrebe za hlađenjem.

Ozon je iznimno potentno terapeutsko sredstvo, no jednako je važan i za prevenciju bolesti. Ozonske kupke se u našoj metodi kombiniraju se toplinom te se pod utjecajem iste šire pore na koži i krvne žile u potkožnom masnom tkivu. Posljedica toga je olakšani prijenos kisika u organizam.

Povoljni učinci terapije ozonom

Pojačanje periferne mikrocirkulacije, razbija lance masnih kiselina koji su sastavni dio masnog tkiva, inaktivira viruse, bakterije, kvasce, gljivice i nametnike, uništava maligne stanice, stimulira imuni sustav, pospješuje procese zacjeljivanja, čisti arterije i vene, razbija krvne ugruške, pročišćava krv i limfu, normalizira hormone i produkciju enzima, reducira bol, smiruje živce, zaustavlja krvarenje, reducira srčanu aritmiju, poboljšava funkcioniranje mozga i pamćenje, sprječava i dovodi do poboljšanja kod degenerativnih bolesti te sprječava i eliminira auto imune bolesti.

Važnost prehrane u Body Creatorovoj metodi

 U Body Creatoru napominjemo kako aktivna vježba ne može sama za sebe biti odlučujući faktor za skidanje viška masnih na slaga i zato u našim centrima dipl. ing. nutricionizma dajemo individualizirane nutricionističke savjete i sastavljamo odgovarajuće jelovnike. Jedino se usvajanjem pravilnih prehrambenih navika može doći do trajnih rezultata.

liječenje debljine