SMRŠAVITI UZ HRANU to znači smršaviti u Body creator-u

Smršaviti uz hranu, znači smršaviti u Body creator-u. Znamo da su svi zainteresirani za ovu temu pogotovo sada pred skidanje u kupači kostim. ali sigurno ste već čuli rečenicu: „ treba promijeniti prehrambene navike“. Da, one se mogu promijeniti s puno odricanja i svakodnevnim stresom oko toga što smijete jesti, što ne. Ono što Body creator želi postići pri promjeni prehrambenih navika je da postignete i zadržite svoju idealnu težinu i da se osjećate dobro u svojoj koži. Zato mi promjenu prehrambenih navika zovemo prehrambena edukacija, jer jedino, ako razumijete prehrambene zakonitosti, možete ih adekvatno i bez stresa primijeniti u svom svakodnevnom životu.

Prekomjerna tjelesna težina događa se kad je energetski unos veći od potrošnje energije tijekom određenog vremena. Podaci iz raznih izvora pokazuju da visokokalorična hrana (bogata mašću i šećerom, a siromašna vlaknima), pića sa dodatkom šećera, velika serviranja obroka, manjak tjelesne aktivnosti uzrokuju rizik od povećanog unosa energije. Dojenje u prvim godinama života i tradicionalna prehrana kao što je „Mediteranska prehrana“ pokazuju pak određene poveznice sa smanjenim rizikom od pretilosti. U usporedbi sa redovitim konzumiranjem brze hrane povećava rizik od prekomjerne tjelesne težine. Ovo se događa čak i kod ljudi koji nemaju genetsku predispoziciju za pretilost, ali svojim lošim prehrambenim navikama zapravo idu u tom smjeru. Brza hrana čak kada nije masna i kalorična ipak deblja radi toga što naši receptori za sitost djeluju nakon petnaestak minuta, a za to vrijeme možemo puno brze hrane staviti u sebe niti ne znajući da zapravo više i nismo gladni. To je ujedno i odgovor zašto su talijani mršavi, a jedu i do dva predjela, glavno jelo… Prvo, vrlo važno oni jedu salatu na početku obroka. Drugo, upravo radi toga što jedu polako dobiju osjećaj sitosti i na taj način pojedu zapravo manje nego u restoranu brze hrane.

Loš izbor hrane ne znači neminovno i velika količina hrane. To najbolje znaju oni koji zapravo ne jedu mnogo, ali debljaju se kako kažu i od „i od zraka“. Utjecaj na „magaciniranje“ sala ima i loš izbor hrane, ne dovoljno kretanje, ali i emotivna neravnoteža, pa čak i loše disanje. Kažu da vježbe disanja ( duboko disanje s donjim dijelom trbuha u trajanju od 3 minute) doprinosi mršavljenju i boljoj probavi. Prehrana u Body Creatoru temelji se na fazama koje treba proći, a osnovni zakon je nikada ne biti gladan, ali uz sve to važni su sitni ali bitni trikovi.

Kao prvo treba birati hranu kojoj treba puno kalorija da bi se probavila, a sama po sebi ima manju kalorijsku vrijednost. To je izbor tzv. Katabolične hrane. Navedimo jedan primjer: 120 grama mesa donosi oko 200 kalorija. Energija koja je potrebna da se probavi ta količina mesa iznosi 25 kalorija. Razlika kalorija odlazi u masne naslage. Pogledajmo sada drugu stranu medalje. Ista količina špinata daje 17 kalorija. Za njegovu probavu potrebno je oko 35 kalorija ( 10 više nego mesu) što zapravo znači da će naše tijelo ostatak potrebne energije za probavu uzeti iz masnih naslaga.

Formula uspjeha

Formula uspjeha je jednostavna. Povrće je uglavnom ono što donosi vrlo malo kalorija, a dugo nas ostavlja sitima. Dajmo samo jedan primjer da je ekvivalent kalorija koje unesemo samo jednom krafnom jednak kili povrća ( a to je poprilično teško, zar ne?), a o hranjivim vrijednostima da i ne govorimo. Recimo jaja su jedna namirnica sa idealnim omjerom nutrijenata. Dugo daju osjećaj sitosti i ako ih uvrstite u doručak pojest ćete zapravo manje u toku dana. Grah je odlična namirnica koja dugo osigurava osjećaj sitosti, a djeluje na razinu šećera u krvi . Rajčica, bila ona voće ili povrće bogata je kalijem, ali siromašna kalorijama i više je potrebno energije da ju tijelo probavi nego što ona donosi energije. Zob je vrlo važna namirnica u redukcijskoj prehrani, batat isto tako. Začini koji daju ljutinu vrlo su dobri u mršavljenju jer isto tako trebaju puno kalorija za probavu pa s toga su namirnica koja „mršavi“. Tu su važni još i citrusi, ali i cimet. Bilo bi dobro staviti pola žličice cimeta u svoju kavu pri doručku i to će regulirati šećer u krvi i smanjiti osjećaj gladi. Cimet je osim toga kao i peršun odličan diuretik pa pomaže u izlučivanju vode.

Kad već govorimo o smanjenju nivoa šećera u krvi treba reći da na to utječe i razmak između obroka. Oni bi trebali biti podijeljeni tako da se jede svakih 2-3 sata kako se metabolizam ne bi usporio i počeo „magacinirati“ masne naslage od straha da neće dobiti sljedeću porciju. To ne znači da se treba jesti svaka 2-3 sata, ali dan treba podijeliti na tri osnovna obroka i na male međuobroke koji doprinose kontroli izlučivanja inzulina i nivoa šećera u krvi. Međuobrok može biti neka voćka ili ako volite povrće odlična je rajčica ili sirova koraba ili stabljika brokule. Dovoljno da „zaigramo“ naš metabolizam kako ne bi počeo plakati i skrivati hranu ( u masne naslage) u strahu od gladi.

Svi su ovo mali trikovi koji vam uvelike mogu pomoći pri mijenjanju prehrambenih navika i mršavljenju, a inkorporirani su u Body Creator-ovu metodu mršavljenja, ali ne zaboravimo svi trikovi nisu dovoljni kada želimo ozbiljno gubiti na težini. Uz pametnu prehranu moramo dodati i adekvatnu fizičku aktivnost. Koja će to biti ovisi o vama. Dovoljno je da je to od 30-45 minuta dnevno i može se zbrajati. To znači 15 minuta hodanja na posao, pa 10 minuta vježbanja, pa 2 puta izbjegnuti lift i upotrjebljene stepenice, pa 10 minuta vježbanja ujutro i tako dobijete oko 40 minuta fizičke aktivnosti. Ako želite da sigurno i konstantno mršavite važno je vježbanje, a u Body creator-u imamo veliki izbor vježbanja od čega su termo kapsule najbolje za ciljano mršavljenje na točno određenim dijelovima tijela. Zato vas pozivamo da dođete na besplatnu analizu tijela i povjerite vaše mršavljenje onima koji imaju 13 godišnje iskustvo, a u tom vremenu ukupno su pomogli otopiti više od 35 000 kilograma.