Što donosi gubitak kilograma?

Što donosi gubitak kilograma, a što nikada ne biste rekli da je moguće?!

Ponekad je lakše sjediti, samo sažalijevati sebe i zavidjeti svima koji su vitki, nego zasukati rukave, barem sam tako mislila prije nego sam došla u Body Creator. Puna skepticizma u duši i usta ”oproštajne čokolade”, odlučila sam probati i – nisam se pokajala. U periodu od mjesec dana skinula sam pet kila, pa pet i opet pet… i k’o u snu postala sam jedna od onih kojima sam zavidjela!

Već nakon dva mjeseca, transformirala sam se u sasvim novu osobu, i mentalno i tjelesno. Znam da smiješno zvuči, no zdravlje mi baš nije bilo na prvom mjestu kad sam započela proces mršavljenja. Mislila sam samo na ljepotu. Pa, možete li me kriviti nakon godina i godina depresivnih epizoda zalivenih hektolitrima suza radi zlobnih komentara mojih prijatelja i obitelji, sve uz najbolje namjere!!

No, najteže od svega i nadasve poražavajuće za moj ego bilo je gledati bivše debeljuce koje su uspjele smršaviti. Glavom bi mi odzvanjala pitanja ”Zašto je to ne mogu???, Što to sa mnom nije u redu?…” i tako iz mjeseca u mjesec čitave četiri godine koliko je prošlo od rođenja moje kćeri.

Gubitak kilograma uz Body creator

Nakon nekih pet tjedana od mog prvog dolaska u Body Creator odjednom sam osjetila toliku navalu samopouzdanja, sreće, zadovoljstva i seksepila da sam to jednostavno morala prenijeti na moga supruga. Izraz na njegovom licu kada sam skinula kućni ogrtač i ostala samo u crnim čipkastim tangicama okupana u svom najdražem parfemu, je nešto što nikada neću zaboraviti. Znate, one šaljive scene iz dječjih crtića kada narisanom liku ispadnu oči i jezik iz usta?! Točno tako je izgledao! Mislila sam da će ga strefiti srčani udar…

Sjećanje na tu strastvenu noć i njegova romantična šaputanja kako se ponovo zaljubio u mene, dalo mi je snage da ustrajem u svom cilju da smršavim. A da i ne spominjem da me je počeo držati ”k’o kap vode na dlanu” tako da ga više nemrem iz kuće istjerati, jer, veli, želi provesti svaki tren sa mnom…

Dakle, s gubitkom suvišnih kilograma narasla je moja fizička privlačnost i seksepil. A to je itekako vrijedan podatak, pogotovu, ako niste bili već mjesecima ili godinama na spoju. Moj muž mi je nedavno, kad se uvjerio da kod mene nema onog groznog yo-yo efekta, priznao da muškarci ne vole debeljuce, a ona isfucana izreka ”Bolje da ljulja nego da žulja.” ne odnosi se na salo nagomilano na nabore i planine viseće kože, već na maleni seksi trbuščić, čvrstu oblu guzu… Jadničak, sanjao je o danu kada će mi moći kupovati seksi donje rublje i spavaćice bez bojazni da će se tangica ili gaćice izgubiti u mojim naslagama sala.

Nakon misije ”spavaća soba” na red je došao nemilosrdni ”blitzkrieg na ormare”. Ne mogu vam opisati osjećaj sreće kada sam demonstrativno pobacala sve tunike, suknje, neugledne trenirke, gaće… koje sam bila prisiljena nositi radi moje oveće kilaže i obujma tijela. Morate to sami doživjeti! A tek osjećaj kada sam stala u tajice i one fine uske strukirane tunikice, malu crnu haljinicu, elegantne štikle… Plakala sam od radosti.

No, ako niste tašti poput mene, neka vam spoznaja da su vitki ljudi zdraviji i da duže žive od pretilih bude jedan od poticaja za odlazak u Body Creator. Kad sam skinula taj omraženi višak kilograma, osjetila sam veliko olakšanje i vitalnost. Moja depresivna stanja koja su me pratila od jutra do mraka kao da su nestala. Više mi nije bilo teško ustajati se ujutro te zakoračiti u novi dan bez obzira na brojne vijesti s tv-a o povećanju recesije i nezaposlenosti te pogled na izvatke iz bankovnih računa… Ništa me više nije moglo izbaciti iz takta jer sam shvatila da sam ”sama kovač svoje sreće”.

Zamislite kako je lijepo hodati, a ne znojiti se i zapuhati od napora već pri petom koraku jer vam vlastito tijelo pati, kosti ne mogu nositi prekomjernu masu, a zglobovi nesnošljivo bole i natiču… Sada se s nelagodom prisjećam zima kada bih se unatoč toploj ( ne pretoploj) garderobi na -10 stupnjeva Celzijusa preznojavala od napora već pri izlasku iz kuće. Radi toga izbjegavala sam javni prijevoz i pješačenje te za svaku glupost sjedala u automobil. Sada trčim po gradu i ne pada mi na pamet bacati novce na benzin…

U jednom našem renomiranom časopisu pročitala sam da rezultati novih istraživanja kažu da su vitke žene spremnije za bebu. Već i mali višak kilograma može utjecati na hormone poput progesterona te tako utjecati na kvalitetu jajašaca i spriječiti ovulaciju! Zatim, ako smršavite smanjit ćete rizik od obolijevanja od dijabetesa. Smanjenjem tjelesne mase od 5 do 10% smanjit ćete ga za čak 60%!

Nadalje, zar nije lijepo jesti sve što poželite bez strahovanja da ćete se udebljati?! Nemojte mrziti svoje oveće tijelo jer tako mrzite sami sebe. Preuzmite kontrolu i smršavite te tako naučite voljeti sebe na potpuno novi način, vratite davno izgubljen osjećaj moći i uspjeha, prestanite biti skloni frustraciji i stresu… Od kada sam skinula suvišnih 28 kg, mogu komotno konstatirati da sam se nanovo rodila i započela jedno novo sretnije poglavlje svoga života. Zaista, treba li vam više razloga za dolazak u Body Creator?!

Autor: Ivana Marušić, 39g