MRŠAVLJENJE NA OSNOVU VAŠEG GENOTIPA

Ekskluzivno u Body Creatoru MRŠAVLJENJE NA OSNOVU DNK analize!

Potpuno personaliziran program mršavljenja kreiran od strane stručnjaka, točno po vašem genotipu

Jeste li znali da je potrebno samo 15 sekundi da vaš život krene boljom, zdravijom i vitkijom putanjom?! Naime, toliko traje postupak uzimanja uzorka radi GENPerform DNK analize kojom možete saznati nekoliko važnih stvari. Prvo nosite li u sebi gen za pretilost, imate li intoleranciju na laktozu, kako geni diktiraju probavu ugljikohidrata ili masti, koje su vježbe najučinkovitije za vaše tijelo i koja je zapravo vaša sudbina vitkosti i/ili pretilosti.

Body Creator u suradnji s jednim od najpoznatijih laboratorija u ovom dijelu Europe, hrvatskim Genos-om omogućava vam da na vrlo jednostavan i bezbolan način saznate ”tajnu” vaše vitkosti na osnovu vašeg genoma te tako riješite pitanje svojeg zdravlja i vitke figure točno na onaj način kako je to upisano u program vašeg biološkog kompjutera.

Izraz ”genom” označava sve vaše nasljedne podatke akumulirane od predaka i kodirane u DNK (deoksiribonukleinska kiselina). Ovim testom oni se dešifriraju te daju na uvid potkrijepljeni stručnim mišljenjem nutricionista i fiziologa koji za svakog klijenta ponaosob, prema njegovom genotipu, kreiraju prehranu i režim tjelovježbe.

Analizom gena moguće je otkriti postoji li predispozicija za razvoj neke bolesti, koja vam prehrana odgovara te na koji način biste trebali vježbati. Poznavanje vlastitih gena može pomoći u prevenciji bolesti, određivanju stila života, krojenju jelovnika, boljem poznavanju vlastitog tijela i donošenju nekih važnih životnih odluka. Nakon GENPerform DNK analize nema više ”tapkanja u mraku” kad su vaše zdravlje i vitkost u pitanju. Svatko tko drži do sebe i brine o svom izgledu i zdravlju jednostavno mora napraviti ovu analizu! Onda nećete više lutati od dijete do dijete već ćete točno znati na što obratiti pažnju da na najučinkovitiji način postignete svoje optimalne rezultate.

GENPerform DNK analiza svjetski je novitet na području zdravlja i liječenja pretilosti i namijenjena je svima, a ne samo osobama koje bi htjele postići idealnu tjelesnu masu. Jer programi na osnovu DNK analize su najučinkovitiji ne samo za mršavljenje nego i kada želite na vrijeme djelovati protiv pretilosti, provjeriti predispoziciju za neki sport i vrstu rekreacije ili jednostavno želite bolje poznavati sebe i živjeti u skladu s tim.

Na neki način, u Body Creatoru dobivate ”formulu” vašeg zdravlja i dugovječnosti. Zamislite se kako jedete hranu od koje se nećete debljati, niti je štetna za vaše zdravlje i izvodite samo za vas kreirane vježbe za snagu i vitalnost. Razmislite koliko će zapravo tih 15 sekundi, koliko traje vrijeme uzimanja uzorka, produžiti vaš životni vijek?!

Testiranje se provodi analizom DNK iz uzorka brisa sluznice usne šupljine. Postupak izuzimanja uzorka je, kako smo prethodno naglasili, potpuno bezbolan i traje petnaestak sekundi. Cijena personalizirane DNK analize te stručno mišljenje nutricionista i fiziologa iznosi 2.000,00 kuna. Test je dovoljno napraviti jednom u životu!

GENPerform analizira:

– Šest najčešćih genskih varijanti povezanih s povišenim indeksom tjelesne mase (ITM), pretilošću i povećanim udjelom masnog tkiva (tzv. jabukoliki tip pretilosti koji je rizičan za razvoj krvožilnih bolesti).

– Dvije najčešće genske varijante povezane s intolerancijom laktoze koja je često uzrok probavnim smetnjama.

– Sekretor status povezan s metabolizmom ugljikohidrata, što je osobito bitno za prehranu prema krvnim grupama.

– Genske varijante povezane s metabolizmom folata (vitamin B9), važne za zdravlje živčanog, krvožilnog i imunološkog sustava.

– Genske varijante povezane s aerobnom izdržljivošću koja je izrazito bitna kod dugo prugaških trkača i plivača, veslača, triatlonaca i sl., a važne su i za sportaše i rekreativce čija disciplina zahtijeva ovaj tip izdržljivosti, jer povećavaju učinkovitost aerobnog načina dobivanja energije.

– Genske varijante povezane sa snagom mišića, odnosno udjelom brzokontrahirajućih mišićnih vlakana koja je bitna za generiranje veće sile pri velikim brzinama kontrakcije

genske varijante povezane s većim smanjenje količine masnog tkiva pri pojačanoj aerobnoj tjelesnoj aktivnosti (treninzima izdržljivosti).

U Body Creatoru nakon GENPerform analize naučit ćete živjeti, rekreirati se i mršaviti po programu vaših gena i tako poboljšati kvalitetu svog života. Morate imati u vidu da ako je nešto ”zapisano” u vašem genotipu, to nužno ne znači da će se i ostvariti. Dakle, ako vam je predodređeno da ćete oboljeti od kardiovaskularne bolesti, vi je ne morate dobiti ako poradite na preventivi prehranom zdravim namirnicama i laganom tjelovježbom. Isto tako i sa vitkošću, ako imate debeli gen ne znači da ćete se udebljati ukoliko ćete promijeniti svoje prehrambene navike i živjeti u skladu s vašom genskom formulom.

Famozni dr. Oz je u jednom svom uratku zorno pojasnio: ”Možda vam je sudbina dodijelila loše genske karte, ali to ne znači da ne možete zamijeniti poneku kartu ili barem promijeniti način na koji igrate s njima.”. Vi imate moć svojim ponašanjem promijeniti smjer genetske informacije, a samim time i svoju sudbinu. No, ako ništa ne poduzmete, tada ti zapisi u genima uzimaju stvar u svoje ruke!