Body Creator-ovi programi ciljanog mršavljenja, toniranja, remodeliranja ženskog tijela te anticelulitni programi mogu se sastojati od kombinacije nekoliko tretmana, a osnovu čini individualno sastavljen sklop vježbi u termo-aktivnom ambijentu u specifičnoj termo-kapsuli zagrijanoj na 37 °C. Zahvaljujući tome dolazi od bržeg i ciljanog topljenja masnih naslaga te podizanja muskulature.

Bitno je naglasiti da su u Body Creator-u svi programi sastavljeni individualno – prema konkretnim potrebama svake pojedine klijentice ustanovljenim na jednosatnoj i sveobuhvatnoj analizi tijela te da svi programi obuhvaćaju i nutricionističko savjetovanje i dijetoterapiju.

VJEŽBANJE U TERMO KAPSULI

Višestruke su koristi vježbanja u Body Creator-ovim termo kapsulama. Budući znamo da su enzimi važan faktor u svim biokemijskim reakcijama pa tako i u razgradnji masti, tj. lipolizi, i budući je u njihovoj prirodi da im se rad ubrzava na višim temperaturama, individualno sastavljen sklop vježbi u termo-kapsulama na fiziološkoj temperaturi povećava enzimsku aktivnost te uspješno pomaže u razgradnji masnih naslaga.
Osim reaktivacije enzimskog sustava, ta ista toplina pozitivno utječe i na širenje krvnih žila i mikrocirkulaciju. Dobro stanje cirkulacije, kao rezultat utjecaja topline, je također uvelike odgovorno za razgradnju masnih naslaga, a posebno celulita. Naime, toplina širi pore krvnih žila te tako omogućuje ulazak hranjivih tvari i O2 u stanicu i izlazak CO2 i štetnih produkata metabolizma iz stanice, tj. životno važnu izmjenu produkata metabolizma.
Tu je još važno napomenuti i da proizvodnja jedne kapi znoja izgara 0,06 kalorija , a znojenje je još posljedica aktivne vježbe u termo kapsulama. Osim navedenog važnu uloga u svemu tome ima i naš hipotalamus koji osim što regulira cijeli niz vrlo važnih stvari za naš opstanak isto tako regulira i adaptaciju na vanjsku temperaturu koja je autonomna funkcija našeg tijela i ima prioritet kao i disanje i rad srca. Zahvaljujući tome vježbanjem u termo aktivnom ambijentu tijelo ubrzano topi masne naslage radi dodatne potrebe za hlađenjem.

Infra-crvena kapsula | Pasivni tretmani mršavljenja
Vježbanje u termo-kapsulama, na FitVibeu i na LPG Huberu može se, ovisno o potrebama pojedine klijentice i nalazu analize tijela, pojačati tretmanima poput tretmana u infra-crvenoj kapsuli i/ili ozonskim kupkama, masažama revolucionarnim LPG aparatom, endermološkom vibratornom masažom, TUMO terapijom, body wrappingom, …

Termo kapsula

Infra-crvena kapsula

Body Creator-ove infra-crvene zrake pospješuju topljenje masnih naslaga, uklanjaju otrove iz tijela, otvaraju pore i prodiru do čak 3 cm u dubinu. Osim toga, infra-crvene zrake su zaslužne za dubinsko čišćenje kože, otvaranje pora i eliminaciju mrtvih stanica. Upravo je zahvaljujući djelovanju ovih zraka koža čišća, sjajnija i mekša – bez akni i ekcema. Osim znatnih poboljšanja u obujmu i tonusu kože, ove zrake pojačavaju i mikrocirkulaciju, što pak doprinosi bržoj izmjeni tvari u stanicama, a time i ubrzanom smanjenju celulita. Povoljni utjecaj infra-crvenih zraka djeluje još 30 minuta nakon završetka takvog tretmana i u tome je zaista jedinstven.

Infra-crvena kapsula
Termo kapsule

Suha ozonska kupka

Ozon je iznimno potentno terapeutsko sredstvo, no jednako je važan i za prevenciju bolesti. Ozonske kupke se u našoj metodi kombiniraju se toplinom te se pod utjecajem iste šire pore na koži i krvne žile u potkožnom masnom tkivu. Posljedica toga je olakšani prijenos kisika u organizam.

Povoljni učinci terapije ozonom: pojačanje periferne mikrocirkulacije, razbija lance masnih kiselina koji su sastavni dio masnog tkiva, inaktivira viruse, bakterije, kvasce, gljivice i nametnike, uništava maligne stanice, stimulira imuni sustav, pospješuje procese zacjeljivanja, čisti arterije i vene, razbija krvne ugruške, pročišćava krv i limfu, normalizira hormone i produkciju enzima, reducira bol, smiruje živce, zaustavlja krvarenje, reducira srčanu aritmiju, poboljšava funkcioniranje mozga i pamćenje, sprječava i dovodi do poboljšanja kod degenerativnih bolesti te sprječava i eliminira auto imune bolesti.

Suha ozonska kupka

Anticelulitni tretmani u Body Creator-u

LPG Endermologie vakumska masaža

Body  Creator su centri  koji su daleke 2001 godine prvi u Hrvatsku doveli prestižne LPG Endermologie aparate za vakumsku endermološku masažu (uklanjanje masnih  naslaga i celulita s kritičnih točaka tijela)  i prvih godina bili distributeri tih prestižnih aparata.

Od tada je LPG terapija uvijek nezaobilazan dio Body creator-ove metode mršavljenja i preoblikovanja tijela. Body creator su centri s najviše realiziranih LPG masaža u Hrvatskoj i mnoga poznata lica su vjerni klijenti ove terapije.

LPG  aparat djeluje na principu vakuuma i to je revolucionarni aparat koji povećavanjem lokalne mikro cirkulacije vraća kruženje hranjivih tvari vezivnog tkiva u stanje prije nastanka celulita i time poboljšava izgled i pojačava napetost kože.

Kako djeluje ovaj revolucionarni aparat?

Visoka tehnologija LPG aparata klijentici omogućuje dostizanje optimalnog stanja tkiva, što je posebno uočljivo u potkožnim masnim stanicama. Riječ je o potkožnoj gimnastici koja pomaže u stvaranju novog sklada vezivnog tkiva i povećava optok krvi i limfe, čime djelotvorno odstranjuje metabolički otpad. Rezultat je vitko tijelo lijepih obrisa i nježnija, gipkija koža. Ovaj tretman je potpuno bezbolan i organizmu neškodljiv – proces djeluje opuštajuće, a u njega nisu uključeni nikakvi lijekovi ili kemijske tvari.

LPG Endermologie vakumska masaža

Lipo laser

Upoznajte LIPOLASER zadnju generaciju aparata koji vas potpuno bezbolno oslobađaju masnih naslaga i celulita

Lipolaser koristi hladne laserske zrake za redukciju masnih naslaga na svim dijelovima tijela bez estetske kirurgije i oporavka. Laserske zrake stimuliraju masno i potkožno tkivo, kolagen i elastin te dolazi do gubitka u  obujmu uz istovremeno zatezanja kože tretiranog područja. Glavna značajka nisko energetskog lasera je bio stimulacija stanica koja omogućava dodatnu mikro cirkulaciju na tretiranom području, regulira funkciju stanica i izmjene staničnih tekućina te djeluje i na  imunitet.

Ipak glavna mu je funkcija redukcija masnog tkiva kod kojeg razbija membrane masnih stanica te masnoća izlazi u međustaničnu tekućinu gdje se uz pomoć enzima s limfom prenosi do bubrega odakle se  izlučuje kroz mokraću ili znoj.

To je potpuno ne invazivni tretman, ugodan i zadnja je riječ tehnike kada govorimo o istraživanju i razvoju novih tretmana u sektoru mršavljenja.

Ovaj tretman uz to je i odlična priprema klasičnoj liposukciji jer poboljšava rezultate samog zahvata omekšavanjem tretiranog područja. Na isti način neizostavni je dio post operativne prakse radi bržeg oporavka i boljih rezultata.

Body wrapping

Body wrapping u Body creator-u uglavnom je upotpunjen infra-crvenim zrakama, a okosnica mu je nanošenje vrhunskih lipolitičkih aktivnih supstanci na samu kožu. Krajnji rezultat je smanjenje celulita i centimetara u obujmu.  Znanstvena studija vitalnosti je dokazala da su infra crvene zrake izvor energije za organizam. Frekvencija infra-crvenih zraka je jednaka frekvenciji vježbanja u atomskim ćelijama, što znači da se radi o trenutačnom probijanju energije u organizam. Infra-crvene zrake mogu istovremeno vibrirati, što povećava prodiranje vibracije u unutrašnjost stanica, aktivira njihovo oblikovanje, pospješuje cirkulaciju krvi te pojačava metabolizam. Znatno doprinose mršavljenju, a važno je da se njihovo djelovanje nastavlja još 30 minuta nakon izlaska iz kapsule.

Body wrapping

EMS TRENING ili Slender pasivna gimnastiku

Zahvaljujući električnoj  stimulaciji mišića  dolazi do kontrakcije i opuštanja mišića simulirajući prirodne pokrete kod aktivnog vježbanja. Rezultati su vrlo brzo vidljivi na zonama koje se tretiraju. Elektrostimulacijom vidljivi su rezultati na učvršćenju mišića, modeliranju tijela, održavanju tonusa, oblikovanju, smanjenju celulita, lipolizi i dr. Neizostavni je dio svakog tretmana mršavljenja jer pojačava i ubrzava rezultate ostalih tretman i terapija. Pogotovo je pogodno za osobe koje se ne smiju baviti aktivnim vježbanjem.

Anticelulitna vibratorna masaža

Vibratorna endermološka masaža je metoda koja kombinira 3D  masažu i toplinu uzrokujući  mobilizaciju (pokretanja) slojeva vezivnog tkiva i celulita u međustaničnom prostoru i do 5 cm u dubinu. Predstavlja potpuno nov pristup borbi protiv celulita i teških otečenih nogu.

Prirodni efekt trodimenzionalne vibratorne masaže izaziva porast lokalizirane temperature. To podizanje temperature, inače znano kao hipertermija, pojačava gipkost kože, prokrvljenost i stimulira kapilare, i epidermu čini puno mekanijom. U sklopu termo slim metode mršavljenja neizostavan je faktor u borbi protiv celulita i lokaliziranih masnih naslaga.

Vibratorna Endermoterapija koristi niz oblikom prilagođenih aplikatora dizajniranih za različite dijelove tijela. Takvi posebni aplikatori omogućavaju pojačanu cirkulaciju i izravnu fizičku 3D stimulaciju te donose dobrobit dubokim tkivima. Endermoterapija ne rasteže, ne stišće i ne nateže kožu te je u potpunosti bezbolna, no učinak je odmah vidljiv.

Anticelulitna masaža
Twist terapija

TWIST terapija

TWIST terapija je ekskluzivan koncept Body Creator-a, koji prati najnovija svjetska znanstvena dostignuća u tretiranju i prevenciji celulita na kritičnim zonama.

Značenje TWIST-a nalazimo u slovima samog pojma, pri čemu T znači thermal, W- wellnes, I- infra, S-spa te T-touch. Jedan TWIST tretman traje 90 minuta, a sastoji se od peelinga, body wrappinga, tretmana infra-crvenim zrakama i ručne anticelulitne masaže.

Visokokvalitetna kozmetika koja se koristi prilikom TWIST terapija sadrži inovativne sastojke koji potiču lipolizu, eliminiraju masnoću te stimuliraju drenažu s ciljem oslobađanja međustaničnog prostora od viška tekućine, toksina i masnoća. Sve ovo u kombinaciji sa tehnikom ručne masaže i djelovanjem infra-crvenih zraka rezultira prvenstveno uklanjanjem tzv. „narančine kore“, a zatim i zatezanjem kože, poboljšanjem njenog tonusa, kao i detoksikacijskim učinkom, odn. uklanjanjem otrova iz tijela.

Limfna drenaža

Limfna drenaža

Terapija kojom se znatno pospješuje smanjenje edema (oteklina) koji nastaju zbog različitih uzroka, čisti tijelo od otpadnih proizvoda metabolizma i poboljšava prokrvljenost te opskrbu tkiva kisikom i hranjivim tvarima, što djeluje blagodatno i opuštajuće. Limfna drenaža pomaže cirkulaciji, smanjuje otečenost tako da vrši povrat intersticijske tekućine u limfni sustav, povećava protok krvi i kisika kroz tkiva te ojačava fiziološku funkciju zalistaka vena i limfnih žila. Nakon aktivnih lipolitičkih tretmana važno je da se napravi limfna drenaža kako bi se pomoglo tijelu da izbaci sve produkte lipolize.

ANTI AGE TRETMANI LICA

Velika je ponuda tretmana pomlađivanja lica i tijela na hrvatskom i stranom tržištu. Svaki od njih sigurno djelujena neke od simptoma starenja ili na više njih. Body creator se odlučio za one koji su po iskustvu stotina prodanih tretmana pokazali najbolje rezultate. To je kombinacija nekoliko učinkovitih tretmana u kombinaciji s vrlo kvalitetnim aktivnim supstancama te koji daju vrhunske anti age rezultate.

Anti age paket koji nudimo nakon čišćenja lica započinje s nekolik vrsta pilinga lica i dekoltea  koji djeluju na nekoliko nivoa  i  u potpunosti uklanja izumrle stanice na površini kože te uspostavlja savršenu hidrolipidnu ravnotežu. Nakon toga slijedi anti age protokol  koji se sastoji od face fitnesa, limfne drenaže i masaža lica kako bi se poboljšao tonus lica i cirkulacija hranjivih tvari koje će se aktivnim supstancama unijeti. Ovisno o koži ovi tretmani kombiniraju se s E-light rejuvenation tretmanom i/ili Bioptron svjetlosnom terapijom te UZ terapijom.

Aktivne supstance kojima radimo bazirane su na znanstveno biotehnološkim istraživanjima u sektoru ljepote. To su visoko učinkovite formule koje su pokazale zapažene rezultate na kako kliničkim istraživanjima tako i upotrebom u kozmetičkim salonima diljem svijeta. Ovo su tretmani koji su potpuno personalizirani u svojoj količini i sastavu i s toga se o njima odlučuje na analizi kože.

Anti age tretmani lica
E light metoda trajnog uklanjanja dlačica

E LIGH METODA TRAJNOG UKLANJANJA DLAČICA

E -light metoda je visoko učinkovita metoda trajnog uklanjanja dlačica koja u sebi objedinjuje IPL metodu sa Radio frekvencijom.

IPL ili PULSIRAJUĆA SVJETLOST VISOKOG INTENZITETA je brza, trajna i bezbolna metoda koju uspješno koristimo kod trajnog odstranjivanja dlačica, hiper pigmentacije, mrlja na licu i rukama od sunčevog zračenja, akni, kapilara i površinskog crvenila na licu, pomlađivanja ili REJUVENACIJE (FOTOREGENERACIJA) kože cijelog lica.

Pulsirajuća svjetlost emitirana u snažnim, kratkim bljeskovima prodire duboko u kožu. Energiju svjetlosti privlači i upija melanin sadržan u dlaci, prenosi je do korijena dlake uzrokujući njezino termo uništenje, bez štetnih utjecaja na okolno tkivo.

RADIO FREKVENCIJA svojim dubinskim zagrijavanjem kože dodatno pojačava djelovanje IPL svjetlosti i usmjerava je na korijen dlačice ili kapilaru koja se želi uništiti. Sama RF zagrijava i koagulira sam folikul. Sigurnija je od same IPL tretmana radi toga što njezin učinak ne ovisi o boji kože i dlake.

E light metoda može biti primijenjena na bilo kojem dijelu tijela – od lica, pazuha, ruku, grudi, vrata, leđa, do trbuha, bikini zone, i nogu. ovo je postupak trajne depilacije. Dlačice se reduciraju i do 90% a one koje ponovno izrastu, rastu sporo i tanke su.

Ovisno o problemu i području na kojem se radi, te većoj učestalosti dolaženja i rezultati su trajniji ili uspješniji.

Kod akni, mrlja, kapilara ili bora rezultati su vidljivi odmah ili već nakon nekoliko dana. Kod uklanjanja dlaka ovise o tipu kože, kvaliteti dlake , stupnju dlakavosti i regiji koja se obrađuje Na rast dlaka utječu mnogi faktori – godine, hormoni, tjelesna težina, prehrana, lijekovi, metabolizam. Tretman je učinkovit u periodu rasta dlake. Kod depilacije je potrebno 7 do 10 tretmana u razmaku između svakog tretmana od 3 do 6 tjedana.

Postignute rezultate tada treba održavati tretmanima 1 put godišnje u period od 4 do 5 godina.