E – light metoda trajnog uklanjanja dlačica je visoko učinkovita metoda trajnog uklanjanja dlačica koja u sebi objedinjuje IPL metodu sa Radio frekvencijom.

IPL ili PULSIRAJUĆA SVJETLOST VISOKOG INTENZITETA je brza, trajna i bezbolna metoda koju uspješno koristimo kod trajnog odstranjivanja dlačica. Osim kod ostranjivanja dlačica koristimo ju i za hiper pigmentacije, mrlja na licu i rukama od sunčevog zračenja, akni, kapilara i površinskog crvenila na licu, pomlađivanja ili REJUVENACIJE (FOTOREGENERACIJA) kože cijelog lica.

Pulsirajuća svjetlost emitirana u snažnim, kratkim bljeskovima prodire duboko u kožu. Energiju svjetlosti privlači i upija melanin sadržan u dlaci, prenosi je do korijena dlake, uzrokujući njezino termo uništenje, bez štetnih utjecaja na okolno tkivo.

RADIO FREKVENCIJA svojim dubinskim zagrijavanjem kože dodatno pojačava djelovanje IPL svjetlosti. Usmjerava je na korijen dlačice ili kapilaru koja se želi uništiti. Sama RF zagrijava i koagulira sam folikul. Sigurnija je od same IPL tretmana radi toga što njezin učinak ne ovisi o boji kože i dlake.

Gdje može biti primjenjena E – light metoda trajnog uklanjanja dlačica?

E light metoda može biti primijenjena na bilo kojem dijelu tijela – od lica, pazuha, ruku, grudi, vrata, leđa, do trbuha, bikini zone, i nogu. ovo je postupak trajne depilacije. Dlačice se reduciraju i do 90% a one koje ponovno izrastu, rastu sporo i tanke su.

Ovisno o problemu i području na kojem se radi, te većoj učestalosti dolaženja i rezultati su trajniji ili uspješniji.

Kod akni, mrlja, kapilara ili bora rezultati su vidljivi odmah ili već nakon nekoliko dana. Kod uklanjanja dlaka ovise o tipu kože, kvaliteti dlake , stupnju dlakavosti i regiji koja se obrađuje Na rast dlaka utječu mnogi faktori – godine, hormoni, tjelesna težina, prehrana, lijekovi, metabolizam. Tretman je učinkovit u periodu rasta dlake. Kod depilacije je potrebno 7 do 10 tretmana u razmaku između svakog tretmana od 3 do 6 tjedana.

Postignute rezultate tada treba održavati tretmanima 1 put godišnje u period od 4 do 5 godina.