Moja lenta vremena

Moja lenta vremena……. prije Body Creatora ( p.b.c.) i nakon Body Creatora…(n.b.c.)

Prije dolaska u Body Creator bila sam sklona, nazovimo to sarkastično po moj račun, raznim ”suicidnim” dijetama. Redovito sam nasjedala na sve moguće reklame i oglase. Čim bih začula rečenicu ”Čarobna formula za mršavljenje…”. Ja gotova, k’o hipnotizirana. Odmah bih trčala po telefon i kreditnu karticu.

Sve bih dala da smršavim bez onog neugodnog iscrpljujućeg osjećaja gladi. Naravno, pila bih čudotvorni čaj ili tabletice i jela svoje omiljene krafne s pekmezom… I ništa! Jedina korist od svega toga bila je da su mi se bubrezi dobrano pročistili jer sam radi djelovanja tih ”čudotvornih” preparata svako malo trčala na wc.

S vremenom sam odustala od bacanja novaca u toalet (doslovno) te se navikla na moj šlaufić oko trbuha i bedra jednog prosječnog ragbijaša. Prestala sam se zabrinjavati radi toga i postala sam prava sretnica u konfekcijskom broju 44. No, stanje mi se bitno pogoršalo nakon poroda moga dragog sinčića. Šlauf oko trbuha je narastao i pretvorio se u ”čamac za spašavanje”, a bedra i ruke u ekstremitete jednog sumo borca (bez pretjerivanja).

Suprug, frendice, mama i svekrva su me uvjeravali da će sve biti u redu i da će se višak od 25 kilograma polagano istopiti sam od sebe kako budem dojila i kako vrijeme bude prolazilo. Ja sam im, naravno, povjerovala. Ta, zašto i ne bi kad mi ti ljudi misle samo dobro?!

Kad je bebica napunila dva mjeseca, ponosno sam puna nade i iščekivanje izvadila iz ormara moje omiljene farmerice koje sam nosila prije trudnoće. Srce mi je od uzbuđenja lupalo sto na sat dok sam ih navlačila na noge…

Ne moram vam ni pričati da sam skoro briznula u plač kad sam shvatila da ih trebam iznutra namazati vazelinom te šavove koji su počeli nemilosrdno pucati pričvrstiti klamericom ako ih mislim navući preko mojih debelih koljena… Sjela sam na krevet i nemoćno uzdahnula. Tada sam shvatila da će mi se život računati u periodu ”prije” i ”nakon” poroda, to jest p.p. i n.p.

Kad sam obukla nazad svoju trenirku, koja je priznajem nalikovala na šatorsko krilo, otišla sam na internet i u google ukucala pojam ”učinkovita i brzinska dijeta”. Na ekranu laptopa izlistalo mi se bezbroj ”instant dijeta koje odmah daju rezultate”. Odlučila sam se za onu UN-ovu jer navodno nisi gladan, fino jedeš i mršaviš.

Nakon tjedan dana gladovanja rezultati su bili minorni, a ja sam režala na sve oko sebe jer sam bila stalno gladna. Nakon voćnog i vodenog dana, žudjela sam za slasnim pečenim krumpirima, slatkim kukuruznim kruhićem, pršutom, kulenom, mojim omiljenim krafnama s pekmezom, maminim njokima, bakinom čokoladnom tortom… Počela sam doslovno sanjati hranu.

Nakon dva tjedna izgubila sam četiri kilograma i umjesto da slavim što sam svoje omiljene farmerice mogla navući do ( ali i ne preko) bokova, jako sam se loše osjećala. Bila sam užasno razdražljiva, slaba i bez apetita. Ukućani su bježali od mene kada bi me ugledali kako se vučem kroz kuću, a suprug bezuspješno mamio krafnama… Sjećam se da sam se jedno jutro pokušavala ustati iz kreveta da previjem moju bebicu, međutim, kad sam se osovila na noge, bilo mi je toliko loše da mi se zacrnilo ispred očiju te sam se skljokala na pod.

Sreća, bio je vikend i svi su bili doma. Nakon što sam malo došla sebi, suprug me je odnio na rukama do auta i pravac na Hitnu… Dok sam ležala iscrpljena na bolničkom krevetu s prikopčanom infuzijom za moju ruku, plakala sam od očaja.

Nakon toga nenadanog izleta u bolnicu, više mi nije padalo na pamet slušati savjete razno-raznih virtualnih stručnjaka. Zato sam se raspitala gdje mogu potražiti stručnu pomoć i tko će me podržati u mojim nastojanjima da se s n.p. opet vratim u p.p. fazu. Ovaj puta suprug mi je pomogao i darovao mi poklon-bon za Body Creator i moj se život potpuno promijenio. Moj život sada se ne mjeri više p.p. ili n.p. već kao p.b.c. i n.b.c. (prije Bodi Creatora i nakon Body Creatora). Ušla sam u svoje stare traperice bez stresa i gladovanja. Tamo sam dobila garanciju koliko ću smršaviti i to se stvarno dogodilo. Djelatnice su zlatne, vrlo stručne i vidi se da im je stalo do svakog MOG izgubljenog kilograma. Da nije bilo njih vjerujem da bih i dalje plaćala svoje pokušaje i pogreške.

Hvala vam na samopouzdanju koje ste mi vratile i hvala vam na konfekcijskom broju 38.

Autor: Marijana Milić (35)