BODY CREATOR O AFRODIZIJACIMA U HRANI… No, što je tu za mršavljenje?

afrodizijaci

 Pred vratima nam je Valentinovo – praznik ljubavi, najromantičniji od svih dana u godini. Za naše muškarce to je noćna mora, i većina će svoje partnerice darovati klasičnim, nepogrešivim, cvijećem ili kozmetikom. Žene će često posegnuti za onom starom poslovicom da „ljubav ide kroz želudac“. Svojim muškarcima pripremiti neku od delikatesa, koju će dodatno začiniti seksi izgledom i romantičnim svijećama. Body creator može puno pomoći za seksi izgled i vitku liniju. Ali afrodizijaci, oni mogu biti upravo ona doza strasti kao trešnjica na šlagu.

Kada se govori o strasti putem hrane, neizostavno je spomenuti afrodizijake. Iako afrodizijak  može biti sve što budi ili povećava seksualnu želju (miris, hrana, piće, stvar,…), upravo su se određenoj hrani  stoljećima pripisivale afrodizijačke moći. Recepti koji potiču libido brižno se stvaraju i čuvaju već tisućljećima. Legende i vjerovanja o hrani i bilju kao moćnim afrodizijacima intrigiraju čovječanstvo oduvijek.

Riječ afrodizijak potiče od imena grčke božice ljepote, ljubavi i seksa – Afrodite, rođene iz morske pjene. Možda su afrodizijaci upravo zato pretežno hrana koja potječe iz morskih dubina, barem se tako misli. Iako su znanstvenici zbog manjka dokaza i teške mjerljivosti učinka skeptični kada su afrodizijaci u pitanju. Opće je poznato da određena vrsta hrane sadrži vitamine i minerale koji potpomažu zdraviji spolni život i zato je jela koja sadrže namirnice afrodizijake itekako poželjno uvrstiti na jelovnik za Valentinovo. Body creator je zaslužan da ne bude samo za Valentinovo i samo na jelovniku.

Kamenice, vino i bademi – afrodizijaci s reputacijom

Najdulju afrodizijačku reputaciju imaju kamenice, vino i bademi. Bademi su dugo vremena povezivani s plodnošću. Pretpostavlja se da njihov miris uzbuđuje žene pa su se često upotrebljavali na svadbama. Oni sadrže hranjive tvari za koje se misli da su esencijalne za poboljšanje spolnog života. Primjerice, 28 grama badema osigurava 35 posto preporučene dnevne doze (RDA) vitamina E, koji utječe na stupanj plodnosti i funkciju spolnih organa. Bademi sadrže i visoke razine minerala magnezija, fosfora i cinka, od kojih cink djeluje vrlo stimulativno kada je libido u muškaraca u pitanju.

Kamenice su također bogate cinkom pa se zato bez obzira na neprovedivost kontroliranih kliničkih ispitivanja spekulira i sposobnostima koje imaju afrodizijaci. Ipak je činjenica da muško sjeme sadrži puno cinka (razine oko 100 puta veće nego u krvi)  i da smanjenje njegova unosa znači smanjenje spolne moći pa stoga postoji i osnova da se kamenica upiše na listu afrodizijaka. Osim toga, mineral cink je potreban i za sintezu testosterona – muškog spolnog hormona.

Vino

Iako se konzumacija alkohola ne smatra zdravom, razveselit će vas činjenica da će čaša ili dvije tijekom romantične večere barem pozitivno utjecati na vaš libido. Kada se vino konzumira u umjerenim količinama, ono djeluje opuštajuće, a isti ili čak i bolji učinak ima šampanjac. I slavni zavodnik Casanova svojim je odabranicama servirao šampanjac, nakon kojeg bi se one mahom predavale njegovim čarima.

Osim što se vino smatra afrodizijakom i pije uz večeru za odlično raspoloženje, ono može imati odlične rezultate i u tretmanima ljepote i za mršavljenje. Zato  je Body creator za ovo Valentinovo pripremio posebne tretmane od vina koji će vas učiniti neodoljivima.

Čokolada kao stimulans

Za mnoge od nas nema ništa senzualnije od mirisa i teksture otopljene čokolade. Stare civilizacije Azteka smatrale su čokoladu hranom Bogova, a čak se i današnji znanstvenici slažu da njen okus i sastav  definitivno bude dobar osjećaj i dižu raspoloženje. Čokolada sadrži kemijske tvari kofein i teobromin, koji utječu na neurotransmitere u mozgu te feniletilamin i serotonin koji su odgovorne za raspoloženje. One se oslobađaju kad osjećamo strast, dovodeći do povišenja krvnog tlaka i srčane akcije i reakcije. Opet to nije sve. Čokoladni tretmani ljepote koje nudi Body creator pomažu smršaviti i održati ravan trbuh na kojem svako seksi donje rublje izgleda super. To je upravo ono što se obično odjava za Valentinovo, zar ne?

Ljuto kao seksualni stimulans

Seksualnim stimulansom smatra se i sva ljuta hrana zato što su namirnice poput feferona i ljutih paprika sadrže aktivnu tvar kapsaicin. Kapsaicin ima brojne fiziološke učinke – povećava broj otkucaja srca, ubrzava metabolizam i uzrokuje znojenje… Svi ovi «simptomi» prisutni su i prilikom vođenja ljubavi. Osim prilikom vođenja ljubavi prisutni su i u body wrappingu. Body Creator isti koristi za mršavljenje i preoblikovanje tijela svojih klijentica. Sve kako bi one izgledale seksi i lijepe samouvjerene.

Senzualan falusni oblik šparoga

Afrodizijakom se odavno smatraju i šparoge. To je tako zato što ih krasi senzualan falusni oblik, ali i zbog visokog udjela E vitamina koji sadrže. Vitamin E se popularno naziva vitaminom plodnosti. On ključan u sintezi spolnih hormona pa time i za zdrav spolni život.

Neizostavni ljubavni začini

I za kraj, bez obzira na to koja se jela našla na vašem jelovniku za Valentinovo, ne zaboravite ih dobro začiniti nekim od davnina poznatih začina. Neki od njih su bosiljak, anis, vanilija, cimet i đumbir. U formiranju osjeta su važna sva čula, a za afrodizijački učinak je posebno važan upravo miris po kojem su ovi začini i poznati.

Iako velik dio stručnjaka smatra da se sve priče o afrodizijačkom djelovanju mogu svesti na običan placebo učinak i autosugestiju. Zato ne prepuštajte ništa slučaju. Isprobajte tretmane s afrodizijacima za vašu ljepotu i mršavljenje. Posebno  tijekom romantične večere udvoje uz svijeće i tako uključite sva osjetila.

Ne zaboravite – mozak je najvažniji seksualni organ. Body Creator vam svojim tretmanima preoblikovanja tijela, mršavljenja i anti age lica  daje potrebno samopouzdanje!

Pripremili smo posebne akcije u povodu Valentinova, zatražite informacije na: info@body creator.com