Želite li otvoriti Body Creator centar u vašem gradu?
+385 98 169 7427

Lpg tretman protiv celulita: mit ili stvarnost?

U borbi protiv celulita, sve više žena i muškaraca odlučuje se za LPG tretman. No, postavlja se pitanje: je li ovaj tretman zaista efikasan ili je samo još jedan mit? U ovom članku istražit ćemo što je LPG tretman, kako djeluje, te koje su prednosti i nedostaci ove metode.

Što je LPG tretman?

LPG tretman, poznat i kao Endermologie, metoda je koja koristi uređaj za vakumsku masažu kako bi se smanjio celulit i poboljšala tekstura kože. To je jedini tretman na tržištu koji djeluje na celulit unutar vezivnog tkiva, a ne samo onaj površinski. Ovaj tretman najprije je razvijen u Francuskoj, a danas se koristi širom svijeta. Istraživanja pokazuju da se dnevno oko 200 000 ljudi u svijetu tretira ovom vrlo uspješnom metodom ukljujući tijelo i lice. LPG uređaj koristi vakuumsku tehnologiju u kombinaciji s valjcima koji stimuliraju vezivno tkivo i na taj način oslobađaju celulit zaglavljen u njemu.

Kako djeluje LPG metoda?

Osnovna princip LPG metode leži u stimulaciji i mobilizaciji vezivnog tkiva. Uređaj vrši mehaničku masažu koja prodire dublje od klasične ručne masaže. Procesom se potiče cirkulacija krvi i limfe, te poboljšava oksigenacija tkiva. Kao rezultat toga, koža postaje čvršća, glatkija i zdravija.

Koraci LPG tretmana

  1. Konzultacija: Prije početka tretmana, Body Creatorov stručnjak će obaviti konzultaciju kako bi se odredilo stanje kože i stupanj celulita.
  2. Priprema: Za Klijenta priprema se specijalno dizajnirano odijelo koje omogućava glatko klizanje uređaja i osigurava maksimalno čiste uvjete masaže.
  3. Masaža: LPG uređaj se koristi za mehaničku masažu koja potiče limfnu drenažu i poboljšava cirkulaciju.
  4. Evaluacija: Nakon nekoliko sesija, procjenjuje se rezultat i prilagođavaju daljnji tretmani.

Prednosti i rezultati

Jedna od glavnih prednosti LPG tretmana jest mogućnost smanjenja celulita i poboljšanje kvalitete kože bez kirurških zahvata. Tretmani su neinvazivni i uglavnom bezbolni, što ih čini atraktivnim za mnoge ljude.

Očekivani rezultati

  • Smanjenje vidljivosti celulita
  • Poboljšanje elastičnosti kože
  • Povećana cirkulacija krvi i limfe
  • Smanjenje bolova u mišićima
  • LImfna drenaža

Mnogi korisnici izvještavaju da primjećuju pozitivne rezultate već nakon nekoliko sesija. No, broj potrebnih tretmana varira ovisno o individualnom stanju kože i stupnju celulita.

Nedostaci i ograničenja

Iako LPG metoda ima mnoge prednosti, važno je biti svjestan i nekih ograničenja:

  • Vrijeme: Postizanje dugoročnih rezultata može zahtijevati nekoliko mjeseci redovitih tretmana u frekvenciji ne manjoj od dva puta tjedno.
  • Trošak: Tretmani mogu biti skupi, pogotovo ako su potrebne dugoročne sesije, no česti popusti na količinu mogu znatno smanjiti taj trošak
  • Održavanje rezultata: Održavanje učinaka može zahtijevati povremene ponavljane tretmane, recimo jednom u dva tjedna ili mjesec dana

Zaključak

LPG tretman nudi efikasan način borbe protiv celulita i poboljšanja kvalitete kože. Metoda je neinvazivna i relativno bezbolna, s brojnim zadovolj(ni)km klijentima koji potvrđuju njezinu učinkovitost. Međutim, potrebno je imati na umu da su rezultati individualni i da često zahtijevaju kontinuitet u terapijama.

Ako razmišljate o ovom tretmanu, najbolje je konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom u Body creator centrima, koji će vam pomoći odrediti optimalan plan djelovanja prilagođen vašim potrebama i mogućnostima.