12 NAMIRNICA KOJE ĆE VAM POMOĆI OČISTITI TEŠKE METALE IZ TIJELA

Svakodnevno smo izloženi teškim metalima

Na nešto možemo utjecati a na mnogo toga ne.

Predstavljamo vam 12 namirnica koje mogu pomoći našem tijelu da se na potpuno prirodan način očisti od tog zagađenja.

Teški metali nalaze se svuda oko nas i unosimo ih u naš organizam preko vode koju pijemo preko kozmetike koju koristimo pa čak i preko odjeće.

Nalazimo ih u namirnicama koje jedemo. Navedimo samo neke od njih: živa, željezo, bakar, olovo, kadmij, arsen i cink.

Povećana i produljena izloženost tim metalima može imati ozbiljne posljedice za naše ukupno zdravlje.

Tvoju idealnu figuru ne definira vaga niti konfekcijski broj…

Ljepota nije univerzalna… 

Nije samo izloženost problem, problem je njihovo taloženje u tijelu. Pa tako smo izloženi:

  • Željezu: nalazi se u ispušnim plinovima automobila i taloži se na površine te ulazi u vodu koju pijemo. Prisutan je u metalnim posudama koje koristimo.
  • Arsenu: u tijelo ulazi zračnim putem i preko određene hrane kao što su riža, rakovi i klice
  • Živi: morska hrana kao što neke vrste riba (sabljarka, morski pas, tuna, skuša) i škampi mogu sadržavati živu. Veliki izvor žive su također bile amalgamne zubne plombe.
  • Kadmiju: tome možemo biti izloženi preko baterija, dima cigareta. Prisutan je i u pojedinom voću i povrću. Vrlo je opasan jer se ne može izbaciti nego se gomila u organizmu.
  • Aluminij: povezuje se s neurološkom atrofijom, a može se unijeti u organizam i upotrebom aluminijske folije, što bi trebalo
    izbjegavati

Postani kreator svoga tijela!

Zdravstveni rizici od taloženja teških metala

Zagađenje tijela teškim metalima može znatno narušiti zdravlje. 

Napadaju nervni sustav pogotovo kod zagađenja arsenom a posljedica su neurološki problemi, neurobiheviorističke smetnje i sl.

Teški metali su često odgovorni za povećani rizik od karcinoma. Živa je vrlo opasna za reproduktivni sustav. I u vrlo malim količinama može naštetiti trudnicama.

I grčki bog metalurgije Hefest bio jer trom radi taloženja žive u zglobovima. Živa je jedan čestih metala korištenih u antici za pozlaćivanje predmeta, a može se naći u elementarnom obliku u prirodi.

Bubrezi kao jedan od filtera organizma vrlo često stradavaju od teških metala. Svi su oni opasni po bubrege pogotovo Kadmij koji je odgovoran za visokog tlak i pojavu dijabetesa.

12 vrsta namirnica koje će pomoći u detoksikaciji organizma od teških metala

Još je iz starog Egipta poznato koje su biljke koje liječe trovanje teškim metalima, kao što je bilo evidentno da su već tada znali razlikovati bolesti nastale virusima od onih nastalih bakterijama. To nam govore dokumenti s popisom biljaka koje su koristili za liječenje određenih stanja. Neke od namirnica koje će pomoći u detoksikaciji od teških metala su:

1. Artičoke – odlično podržavaju rad jetre. Studije na životinjama pokazale su da pomaže njenoj regeneraciji. Odlične su pečene, dinstane s češnjakom i vinom ili kuhane.

2. Chlorella – vrlo je hranjiva alga koja raste u morskoj ili slatkoj vodi. Pomaže detoksikaciji od neurotoksina kao što je živa.

3. Cikla – odlična za zdravlje jetre koja je glavni organ za detoksikaciju tijela. Odlična je kao dodatak salatama ili kuhana s maslinovim uljem i malo soli. Može se i peći a ukusna je i kao sok.

4. Češnjak – Pomaže proizvodnji glutathione, najjačeg antioksidanta u tijelu i vrlo važnog za detoksikaciju.Dobar je kao dodatak salatama, riži, tjestenini, juhama i dr. Još su stari Egipćani znali za njegovo antibiotsko djelovanje na upale. Nađene su velike količine češnjaka u skladištima graditelja piramida.

5. Divlje borovnice – borovice kao takve vrlo su bogate antioksidantima, a one divlje, šumske su naročito zdrave. Izbacuju teške metale iz tijela dok smanjuju štetu koju su isti nanijeli.

Najbolje su tek ubrane jer stajanjem im se smanjuje nutritivna vrijednost, ali su odlične i kao džem ili smrznute.

6. Jabuke – imaju puno pektina i čiste organizam te potiču pravilan rad jetre.

7. Korijander – začin koji je nepravedno zapostavljan u našoj kuhinji, iako ga arapska kuhinja često koristi. On je prirodni čistač tijela, pogotovo je djelotvoran u borbi s neurotoksinima kao što je živa. Možete ga se dodati u svježem obliku na salate, ali se može koristiti i u nekim detox pićima kao što je sok od limuna, peršina, jabuke, krastavaca.

8. Korijen maslačka – potiče rad jetra, čisti organizam kroz diuretičko djelovanje

9. Kopriva – poznata iz davnina kao jako ljekovita biljka. Svaki dio biljke je ljekovit a djeluje na razna upalna stanja, alergije, snizuje krvni tlak i čisti jetru od toksina, a naši stari su govorili da djeluje čak kod menstrualnih tegoba i ćelavosti što bi dokazivalo da djeluje kao prirodna hormonalna terapija.

10. Kurkuma – začin prisutan u svim arapskim kuhinjama. Odlično štiti tijelo od izloženosti živi ako se uzima regularno djeluje antioksidativno. Pomaže bubrezima i radu jetre.

11. Limun – friško iscijeđeni limun može imati vrlo jak detoksicirajući učinak, a u isto vrijeme pomiješan s vodom hidratizira tijelo.

U vrlo toplim krajevima često se miješa sa soda vodom i malko soli radi rehidratacije i nadomjestka minerala. On za uzvrat ispire organizam od teških metala. Bogat je vitaminom C koji štiti stanice od oštećenja i jača imunitet. Posebno je pogodan za čišćenje željeza iz tijela već nakon mjesec dana uzimanja. Pokušajte započeti dan s toplom limunadom, natašte. Bit će super za probavu što je još jedan ključni element za detoksikaciju organizama. Ako niste znali, limun je alkalni, pa ne šteti želucu i ne izaziva kiselinu.

12. Spirulina – kažu da je to biljna super hrana koja ima anti inflamatorno djelovanje i podržava tijelo u čišćenju od teških metala.

Djeluje antioksidativno na mozak. Dodati se može u Smoothy, juice ili domaći umak Guacamole.

Obratite nam se s povjerenjem…

Body Creator metoda mršavljenja i preoblikovanje tijela je ta koja već 20 godina stavlja osmjehe na lica žena.

Body Creator
bodycreator.com
Mob: 091 6108695
info@bodycreator.com