Vježbanje u termo kapsuli ima višestruke koristi. Budući znamo da su enzimi važan faktor u svim biokemijskim reakcijama pa tako i u razgradnji masti, tj. lipolizi, i budući je u njihovoj prirodi da im se rad ubrzava na višim temperaturama, individualno sastavljen sklop vježbi u termo-kapsulama na fiziološkoj temperaturi povećava enzimsku aktivnost te uspješno pomaže u razgradnji masnih naslaga.

Kako funkcionira vježbanje u termo kapsuli?

Osim što vježbanje u termo kapsuli pomaže kod reaktivacije enzimskog sustava, ta ista toplina pozitivno utječe i na širenje krvnih žila i mikrocirkulaciju. Dobro stanje cirkulacije, kao rezultat utjecaja topline je također uvelike odgovorno za razgradnju masnih naslaga. Posebno razgradnju celulita. Naime, toplina širi pore krvnih žila te tako omogućuje ulazak hranjivih tvari i O2 u stanicu i izlazak CO2 i štetnih produkata metabolizma iz stanice. Odnosno, životno važnu izmjenu produkata metabolizma.

Tu je još važno napomenuti i da proizvodnja jedne kapi znoja izgara 0,06 kalorija , a znojenje je još posljedica aktivne vježbe u termo kapsulama. Osim navedenog važnu uloga u svemu tome ima i naš hipotalamus. On osim što regulira cijeli niz vrlo važnih stvari za naš opstanak. Regulira i adaptaciju na vanjsku temperaturu koja je autonomna funkcija našeg tijela i ima prioritet kao i disanje i rad srca. Zahvaljujući tome vježbanjem u termo aktivnom ambijentu tijelo ubrzano topi masne naslage radi dodatne potrebe za hlađenjem.

Infra-crvena kapsula | Pasivni tretmani mršavljenja
Vježbanje u termo-kapsulama, na FitVibeu i na LPG Huberu može se, ovisno o potrebama pojedine klijentice i nalazu analize tijela, pojačati tretmanima poput tretmana u infra-crvenoj kapsuli i/ili ozonskim kupkama, masažama revolucionarnim LPG aparatom, endermološkom vibratornom masažom, TUMO terapijom, body wrappingom, …